diumenge, 3 de maig del 2009

TROBADA PEDAGÒGICA 8 de maig

El Llenguatge musical en el grau professional
Divendres 8 de maig de 9 a 14 h

Reflexions sobre l’eficàcia dels plantejaments actuals.
Des del programa del Màster en Pedagogia Musical per a les escoles de música organitzat pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona i la UAB hem trobat interessant parlar amb més profunditat del llenguatge musical en el nivell professional i obrir un col·loqui amb diferents professionals en actiu que ens ajudin a qüestionar-nos els actuals plantejaments, continguts i temps lectius que la pròpia llei ens proposa i condiciona.

PROGRAMA
08:45
Recepció
09.00
Josep Baucells
"El llenguatge musical a grau professional: On som? Breus reflexions sobre la classe més avorrida"
09.45
Josep Margarit
"Comprensió musical conscient: més enllà del desxifratge i més aprop de la intuïció"
10.30
Santi Galan
"La importància de l’especificitat de l’ensenyament de música moderna"
11.15
Descans
11.45
Ramon Humet
"Alguns elements de la pràctica de la composició al conservatori: inspiració, ambigüitat, fronteres de la percepció, temps ontològic i psicològic, xarxa de relacions sonores, interacció compositor-intèrpret"
12.30
Rosabel Bofarull
"La creació musical a grau mitjà: entre la teoria i la sensibilitat"
13.15 a 14.00
Col·loqui

Àngels Arnaus, moderadora

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA
Cal confirmar assistència al correu: cursos@cmmb.cat
LLOC
Conservatori Municipal de Música de Barcelona - c/ Bruc 110
PONENTS
Josep Baucells, compositor i professor de llenguatge musical en el grau professional a Escola de Música de Vic. Professor del Dept. Teoria i Composició de l’ESMUC. Ha estat professor de l’Escola de Pedagogia Musical del mètode "Ireneu Segarra" i també vinculat al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.
Josep Margarit, professor d’Anàlisi, Tècniques de Composició i Composició Aplicada a l’Ensenyament a l’ESMUC. Treballa en el camp de la investigació musical amb el professor Pedro Purroy (Saragossa). Li han estat estrenades diverses composicions, entre les quals destaca “L’àmbit de tots els àmbits” per a cor, solistes i orquestra.
Santi Galán, pianista, arranjador i compositor, titulat superior en Música Moderna per l'INCANOP, professor i Cap d'Estudis al Taller de Músics de Barcelona.
Ramon Humet, compositor, enginyer i professor d’harmonia i anàlisi al Conservatori de Vila-seca. Guardonat amb el Premi Reina Sofia de Composició
Rosabel Bofarull, titulada superior en solfeig i llicenciada en filologia catalana. És professora de llenguatge musical a l’E.M.M. Robert Gerhard de Valls.