diumenge, 19 d’abril del 2009

TUBADA a Tarragona

El passat abril de 2008 va tindre lloc a Ulldecona (Tarragona) la primera TUBADA que s’ha fet mai a Catalunya. Més de quaranta músics van delectar el públic assistent amb un repertori molt vistós i fresc. Aquest projecte va néixer amb la finalitat de reunir el major nombre possible de tubistes i bombardinistes a fi i efecte d’intercanviar experiències, fer música plegats i el més important: emportar-se a casa un bon record.

La primera TUBADA va significar alhora un punt d’encontre i reivindicació. Sovint aquests instruments són força desconeguts i pensem que la millor manera de difondre’ls és per mitjà de la festa.

Aquest any, el punt d’encontre és la ciutat de Tarragona on comptarem amb la participació del TooBass Quartet i la intervenció de Pablo Manuel Fernández (Tuba solista OBC i Professor a l’ESMUC) com a director de la banda de la TUBADA. Aquesta trobada consistirà en realitzar un assaig durant el matí , un dinar de germanor pels músics i acompanyants per acabar amb un concert de fi de festa a la Plaça de les Cols de Tarragona. A més, es farà una exposició d’instruments de diferents fabricants d’instruments i accessoris (Jupiter i B&S).

Organitzada pel TooBass Quartet i la Banda de la Unió Musical de Tarragona, aquesta edició constarà de dues parts. A la primera hi haurà un concert de la Banda Juvenil de Tarragona dirigida per Jordi Masip, i amb la interpretació d’un o dos concerts per a tuba i/o bombardí. I la segona part en que intervindrem tots a la banda de tubes, repetirem obres de l’any anterior i hi haurà nous temes.

El dinar aquest any serà gratuït pels músics i els acompanyants hauran de pagar uns 12-13 €. Cal confirmar l’assistència del número d’acompanyants. Els músics vindran amb pantalons i calçat fosc i la samarreta la donarem a l’arribada per al concert. A més a més hi ha programada una petita visita guiada a Tarragona pels acompanyants que ho desitgin. Tots els participants rebran la samarreta de la Tubada.

Data: Diumenge 17 de Maig

Lloc d’assaig: Colla castellera dels Xiquets de Tarragona

Lloc de concert: Plaça de les Cols (davant de la Catedral)

Horari:

MATÍ

  • Recepció 9:30
  • Assaig 10:00 - 11:45
  • Descans 11:45 – 12:15
  • Assaig 12:15 - 14:00
  • Dinar 14:00 Restaurant “Castellanoleonés” (Per confirmar)

TARDA

  • Assaig general 16:30 – 17:30 (Per confirmar)
  • Concert fi de festa 18:00

Recordeu que la Tubada està oberta a tothom i que l’important és gaudir amb el nostre instrument.

Per confirmar assistència cal possar-se en contacte amb:

Carles Lorente 626144739

carloslorente@hotmail.com

Més informació: www.toobass.com